Project: Black and white contrasts

Combining a modern style with classic elements is always a win-win solution for spaces located in buildings steeped in history. Designers of the ARDdesign studio turned to this technique in the design of a large apartment. They emphasized the mix of laconic colors and textures with the help of graphic details and lamps. The austere lines of the design echo each other here, echoing in the furniture, textiles, and fittings. The background for the unusual textures was light walls, filling the room with a sense of air and scale.

The first stage of work on the project was a redevelopment, in which the cooking area was combined with the living room. The large windows and high ceilings of the facility inspired the ARDdesign team to make bold decisions. For example, the hallway here was decorated with dramatic black paint on the walls. She gave the space additional depth, and also visually combined classic stucco, a graphic partition in a black frame, and black and white floor tiles. Another unusual feature of the design was the horizontal “cross-section” of the master bedroom and the bathroom with a thin line indicating the contrast of finishing materials. In the kitchen, the designers installed an electric stove and inscribed a garbage chute located right in the apartment into the interior — for it, they had to install an airtight door disguised by a furniture panel. Albina Rezaeva filled the public area with laconic furniture, designed in a natural palette. For example, she matched the monochrome kitchen set with La Redoute semi-bar stools, and the upholstered group was formed by a straight Mononova sofa. The filigree embodiment of the conceived visual concept took place with the participation of the customer, who was deeply imbued with the process. The final touch of the project was minimalistic paintings by Yana Povysheva and Tatyana Chvanova.

Total
0
Shares
Previous Post
how an abandoned sanatorium in the forest was turned into a secluded hotel 7

How an abandoned sanatorium in the forest was turned into a secluded hotel

Next Post
strict corrugation and burgundy accents in the interior of a small apartment 1

Strict corrugation and burgundy accents in the interior of a small apartment

Related Posts

Apartment with a rich history designed by Studio RE

The team of the architectural studio RE gave a second life to the interior. The owners of this apartment set a difficult task for Studio RE architects: “The customers wanted to breathe new life into an interior with a twenty-year history while preserving those details that are dear to them as a memory,” says the founder of the bureau Katerina Vinogradova. “We dismantled almost all the elements and sent them for remanufacturing, implementing the principles of sustainable design. Much has been repainted, fittings and finishes changed.”
Read More